Project Description

After putting in a new swimming pool, our client’s main goal was to create a functional outdoor living space that would accommodate friends and family and satisfy their need for entertaining large groups of people.

Progressive Design Build designed a solution that started with a large covered patio and seating area. The renovation focused on building a grilling station that included a curved granite countertop with an area for seating at the end of the cabinet run; and a large grill and hood vent, which allowed for an adequate cooking surface area to accommodate any occasion. We matched the existing brick pavers from an existing area of the home to create a cohesive look and maintain the rustic feel of the backyard. The cabinets were built out of Cypress and stained to match the finish of the newly installed wood patio ceiling.

We were also able to supply and install a new fire pit so this family could enjoy the beautiful Florida sunsets with friends and family—the ones we Southwest Florida residents have the privilege of experiencing and enjoying throughout the year.